Wie we zijn

Met een klein team vormen we Samen Recht Vinden. Casemanagers en gidsen werken samen aan de zaken. Onze gidsen zijn vrijwilligers met een brede werk- en levenservaring, die getraind zijn om in gesprek te gaan met vragers en de casus van emoties te ontdoen. De gidsen zijn belangrijk in het helder krijgen van het (dreigende) conflict en in de procesuitvoering nadien. De casemanagers voeren regie, onderhouden contacten met het grote netwerk van hulp en ondersteuning en zijn eerst aanspreekpunt voor de cases. 

We doen ons werk op diverse plaatsen in Zeeland en zijn beschikbaar voor alle inwoners van Zeeland. Via deze website of telefonisch kan er een afspraak gemaakt worden. Daarnaast kunt u zonder afspraak terecht bij onze inloopspreekuren. Kijk voor data en locaties in de agenda. 

Ons team

Vincent Bosch

casemanager

"In de steeds verder verhardende maatschappij, zie ik een uitdaging om partijen weer aan tafel te brengen. Ik verheug mij steeds over de solidariteit op basis waarvan we vervolgens samen tot een goede oplossing kunnen komen."

Monique van Doorn

Directeur

"Met Samen Recht Vinden voegen we iets toe aan de bestaande praktijken. Mijn uitdaging is om rendement van samenwerking te realiseren en te borgen. Zodat inwoners van Zeeland beter toegang tot het recht gaan ervaren."

Femke van der Lee

Onderzoeker

"Ik vind het onwijs interessant om te zien hoe Samen Recht Vinden zich beweegt aan de rand van het huidige rechtssysteem. Dat proberen te vatten en onze weg daarin te vinden, daar ligt mijn uitdaging."

Jantina Slabbekoorn

Casemanager

‘Dankbaar dat ik dit werk mag doen’ We kijken niet alleen naar het feitelijke probleem, maar helpen je ook met de emoties die je erdoor ervaart.”

Danielle

Danielle Sturm

Office manager

“Het recht toegankelijk maken voor iedereen vind ik heel belangrijk. Als office manager van SRV lever ik daar graag mijn bijdrage aan. Dat doe ik onder meer door het regelen van een goede planning en het ontzorgen van mijn collega’s.”

Sarah Kurvink

Casemanager

Onze Gidsen

De gidsen zijn onderdeel van de vernieuwende aanpak van Samen Recht Vinden. Wanneer je juridische problemen ervaart met instanties, levert dat nogal eens stress op. De gids heeft juist daar bijzonder aandacht voor. Hij of zij luistert en heeft oog voor je emoties. Onderstaand stellen wij de gidsen voor. 

Lees over de ervaringen van enkele gidsen.  

Gidsen

Henk

gids

Boudewijn

Gids

Jan

Gids

Nelleke

Gids

Jozef

Gids

Huib

Gids

Anita

Gids

Wilma

Gids

Over Samen Recht Vinden.